Kiltatunnus

Killan tunnus

ELSO-killan tunnuksen pohjana on Päämajan Radiopataljoonan Moottoroidun Radiotiedustelukomppanian eli MO:n merkki, jonka suunnitteli MO:ssa palvellut mainosgraafikko, yliluutnantti Ilmari Sysimetsä. Hänen käsialaansa on myös vuoden 1952 Olympialaisten kisajuliste. Oy Tillander Ab valmisti merkkiä vuonna 1942. Sen korkeus on noin 18 mm ja leveys noin 14 mm. Materiaalina käytettiin hopeaa, ja niinpä merkkiin on stanssattu merkintä 815H.

MO-merkkiä jaettiin vain Päämajan Radiopataljoonan Moottoroidussa Radiotiedustelukomppaniassa palvelleille sekä pataljoonan komentaja Reino Hallamaalle. Jatkosodan jälkeen valmistettiin lahjoituksena saadusta kullasta pieni määrä MO-merkkiä sen tilanneille MO:ssa palvelleille henkilöille.

Vuonna 2011 ELSO-kilta otti käyttöön MO-merkin pohjalta laaditun kiltatunnuksen.

Salamasakaroin varustetun M-kirjaimen sisällä oleva O-kirjain. MO vaalii Moottoroidun Osaston radiotiedustelun Jatkosodan aikaisia perinteitä. O-kirjaimen sisällä on rautahanska, jonka nyrkissä on kolme salamaa. Nämä kuvaavat killan toimintaa Maavoimien Elektronisen Sodankäynnin Keskuksen joukkoyksikkökiltana. O-kirjaimen alapuolella on sitä mukaillen teksti ELSO-KILTA.